Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kanapkowe z pastą curry i kurkumą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 6 kg
ocet 6 szklanek
woda 6 szklanek
cukier 6 szklanek
pasta curry zielona 1 łyżka
czosnek ząbki
sól niejodowna 5 łyżek
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 2 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kanapkowe z pastą curry i kurkumą

Ogórki namoczyć w lodowatej wodzie,a następnie porządnie wyszorować szczoteczką. Następnie pokroić je wzdłuż na plasterki i ciasno ułożyć w słoikach, do każdego słoika dodać po jednym obranym ząbku czosnku.

Wodę zagotować z octem cukrem i resztą przypraw, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru i soli. Gorącą marynatą zalać ogórki, zakręcić szczelnie słoiki. Dno garnka wyłożyć ściereczką, wstawić słoiki, zalać wodą do 2/3 wysokości słoików. Pasteryzować przez 20 minut od chwili zagotowania. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak