Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty włoskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 główki
marchewka 3 mniejsze
natka pietruszki 2-3 gałązki
sok z cytryny 2 łyżeczki
oliwa do skropienia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty włoskiej

Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski, w której podamy surówkę. Marchewki myjemy, obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Następnie siekamy natkę pietruszki i mieszamy wszystko w misce.

Do surówki dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy. Skrapiamy wszystko delikatnie oliwą z oliwek. Mieszamy i odstawiamy na bok, aby smaki się przegryzły. Próbujemy, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 23.08.2016 12:48
Super przepis
gosia56 23.08.2016 10:09
na pewno pyszna ;)
Diana Rusiłowicz 23.08.2016 01:15
Wygląda pysznie :)
gosia1988 22.08.2016 22:29
Smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak