Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz ze śmietaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 70 dkg
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do mięs Prymat 1 czubata łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana kremówka 150 g
mąka pszenna 2 czubate łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz ze śmietaną

Kroki postępowania

1
Mięso oczyścić z błon, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 1 - Gulasz ze śmietaną foto
2
Kawałki mięsa partiami zrumienić na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Gulasz ze śmietaną foto
3
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przyprawy. Chwilę razem smażyć co jakiś czas mieszając.
Krok 3 - Gulasz ze śmietaną foto
4
Wlać 3 szklanki wody. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 1 godzinę.
Krok 4 - Gulasz ze śmietaną foto
5
Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i szklanką zimnej wody.
Krok 5 - Gulasz ze śmietaną foto
6
Zawiesiną zagęścić sos. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Krok 6 - Gulasz ze śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 22.08.2016 11:42
Bardzo lubię taki gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak