Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydza w zalewie słodko-kwaśnej na zimę

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1 kg/kolby
cebula biała 1 szt.
pieprz 8 ziarenek
Ziele angielskie całe Prymat 8 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
cukier 1/4 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
ocet 2/3 szklanki
woda 1,3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydza w zalewie słodko-kwaśnej na zimę

Wykonanie:
Kolby kukurydzy oczyścić, pokroić w grube plastry i gotować przez 15 minut. Ocet zagotować z wodą, solą i cukrem. Cebulę obrać i pokroić w grube plasterki. Do wyparzonych słoików wsypać przyprawy, ułożyć cebulę, odsączoną kukurydzę i zalać gorącą zalewą. Szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.10.2016 19:22
Robię podobnie, ale same ziarenka, no i zalewa nieco inna.
Pani Domu 07.10.2016 11:48
super pomysł
Mysiunia 07.08.2016 20:08
nie jestem fanem kukurydzy, ale podoba mi się ten przepis :)
Wacław 07.08.2016 19:37
ciekawy przepis,warty wypróbowania
benka 07.08.2016 19:05
Ciekawa jestem jak smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak