Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka agrestowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1 kg
woda 1/4 szklanki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka agrestowa

Agrest pozbawić szypułek i ogonków, umyć i włożyć do rondla o grubym dnie.
Wlać wodę, postawić na gazie i podgrzewać. W momencie gdy owoce się rozgotują, przełożyć je na sito i dokładnie przetrzeć .
Na każdą szklankę uzyskanego przecieru dajemy szklankę cukru, wszystko zagotowujemy do momentu aż cukier się rozpuści, przekładamy do słoiczków i studzimy.
Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 15.08.2016 12:36
Pyszna galaretka :)
Alex_M 11.08.2016 18:31
ale musiało być dobre :)
Diana Rusiłowicz 11.08.2016 01:16
Super przepis.
IZABELA29 10.08.2016 11:42
chętnie się poczęstuje
ben-ka 07.08.2016 09:40
Polecam wszystkim , bez pestek, bez skórek sama rozkosz :)
adelajda 06.08.2016 14:08
Smaczna na pewno :)
Bernadeta1 05.08.2016 21:58
super galaretka
Janina 05.08.2016 16:33
Fajny przepis;))
Ewelina1991 05.08.2016 15:43
ciekawy pomysł ;-)
bertpvd 05.08.2016 14:02
bardzo fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak