Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki wieprzowe w winnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 80 dag
jajko 1 szt.
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
masło klarowane do smażenia

Składniki na farsz

marchew 2 szt
szynka 15 dag
cebula biała 1 szt
masło do smażenia

Składniki na sos

wino białe wytrawne 250 ml
śmietana 250 ml
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki wieprzowe w winnym sosie

Wykonanie:
Mięso opłukać, pokroić w plastry i utłuc z przyprawami. W między czasie marchewkę zetrzeć, cebulę, szynkę drobno posiekać i usmażyć złociście na maśle. Następnie smarować wcześniej przygotowany schab, zwijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Do tłuszczu ze smażenia wlać wino, śmietanę i gotować do zgęstnienia. Przyprawić w razie potrzeby, dodać masło. Przed podaniem zrazików polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 03.08.2016 11:48
bardzo apetycznie wygląda
bertpvd 02.08.2016 21:04
pyszne zraziki :)
kd045 02.08.2016 20:36
super na obiad ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak