Szaszłyki

Szaszłyki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • boczek wędzony

    300 g
  • cukinia

    1 sztuka
  • marchewka

    3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • Grill - przyprawa klasyczna

    do smaku
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, boczek w paskki, marchewkę i pora w plastry, cebulę na czastki, paprykę w grube paski, a cukinię w plastry, które przekrajamy na 4.
wszystkie składniki na przemian nabijamy na patyczki szaszłykowe. Doprawiamy do smaku przyorawą do grilla, skrapiamy oliwą i zawijamy w folię aluminiową.
W takiej formie pieczemy na grillu aż mięso się upiecze.
Można również te szaszłyki zrobić w domu, bez folii aluminiowej w pikarniku, lub nawet na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

18.12.2011 13:19
Jakie kolorowe! :)

misia53

26.06.2011 10:17
prawie na czasie....

pawel007

14.10.2010 16:57
przepadam..

banditka

17.09.2010 11:31
apetyczne :)

pawel6

25.08.2010 14:43
wyglądają wspaniale

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat