Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andruty z galaretkowym kremem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka czarna porzeczka 1 opakowanie
śmietana kremówka 200 ml
margaryna 1 kostka
cukier 1/2 szklanki
andrut 7 sztuk
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Andruty z galaretkowym kremem

Kroki postępowania

1
Margarynę przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier i śmietanę.
Krok 1 - Andruty z galaretkowym kremem foto
2
Wszystko zagotować na małym ogniu cały czas mieszając.
Krok 2 - Andruty z galaretkowym kremem foto
3
Dodać galaretkę w proszku i rozmieszać tak, żeby dokładnie się rozpuściła. Masę ostudzić.
Krok 3 - Andruty z galaretkowym kremem foto
4
Jak masa zacznie tężeć, posmarować nią 6 wafli. Ułożyć je jeden na drugim. Na wierzchu położyć pozostały wafel, mocno docisnąć. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie oprószyć cukrem pudrem i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 4 - Andruty z galaretkowym kremem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 08.08.2016 23:58
ładnie się prezentują
RenataZ-et 30.07.2016 08:51
dajny pomysł na pyszny deser
Ewelina1991 30.07.2016 06:55
zrobiłam taki na weekend ;-) pyszny
Małgorzata92 29.07.2016 13:10
Super deser :)
olkaaa 27.07.2016 18:35
ciekawy przepis
fotoviderek 27.07.2016 14:51
Takie lubię :)
mirosława4 27.07.2016 11:19
proste w przygotowaniu a jakie smaczne
Mniam 27.07.2016 10:58
Smaczne i szybkie na deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak