Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z mąką ziemniaczaną
Gofry z mąką ziemniaczaną mają bardzo delikatną, puszystą konsystencję. Co więcej, są one też bardziej chrupkie!
Gofry na mące ziemniaczanej? Oczywiście! Oczywiście w połączeniu ze standardową mąką tortową, ale dodatek tej ziemniaczanej daje ciekawy efekt!
jajko | 4 sztuki |
cukier | 5 łyżek |
cukier waniliowy | 32 g |
olej | 1/2 szklanki |
mleko | 2 szklanki |
mąka ziemniaczana | 2/3 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mąka tortowa | 2,5 szklanki |
Gofry z mąką ziemniaczaną mają bardzo delikatną, puszystą konsystencję. Co więcej, są one też bardziej chrupkie!
Sprawdź także:
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: