Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół
1 litr
żółtko jajek
2 sztuki
ryż
1 szklanka
siekany koperek
2 łyżki
natka pietruszki
2 łyżki
cytryna
6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Do wrzącego rosołu wsypujemy ryż. Gdy ryż będzie miękki dodać otartą skórkę z cytryny i sok.Zagotować , żółtka ubić z 4 łyżkami wody , zdjąć zupę z ognia i wlać żółtka mieszając. Posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 06.04.2012 13:21
dobra zupa
patusia 11.05.2011 13:55
Ciekawy przepis, Musze wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak