paszteciki kruche z grzybami

paszteciki kruche z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 30 dag maki

  • 4 łyżki margaryny lub masła

  • łyża cukru

  • 3 łyzki śmietany

  • jajo

  • 50 dag grzybów

  • pół czerstwej bułki paryskiej

  • pieprz i sól

  • jaja

    2 szt.
  • tłuszcz

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych produktów zagnieść kruche ciasto. Grzyby oczyścić, úmyć, poszatkować i udusić z cebulą. Następnie posiekać lub zemleć w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą czerstwą bułką, dodać ugotowane na twardo i posiekane jaja. Nadzienie przyprawić i nakładać na rozwałkowane ciasto, zacisnąć brzegi i ciąć skośne paszteciki długości ok. 6 cm. Posmarować jajem i upiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat