Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka z bułką tartą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 sztuka
przyprawa uniwersalna do smaku
masło 2 czubate łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
pomidory suszone z czosnkiem i bazylią 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka z bułką tartą

Kalarepkę obrać i pokroić w niezbyt grube słupki. Kalarepkę przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę przyprawy uniwersalnej. Kalarepkę ugotować prawie do miękkości, następnie odcedzić. Na patelnię przełożyć masło, bułkę tartą i suszone pomidory. Wszystko razem chwilę podsmażać, aż bułka tarta lekko się zrumieni. Do zrumienionej bułki tartej dodać ugotowaną i odcedzoną kalarepkę. Chwilę razem podsmażać. delikatnie mieszając. Podawać np. jako dodatek do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 03.07.2016 14:39
ja tak samo :D nigdy kalarepki! aż chyba wypróbuję :)
ilka01 03.07.2016 10:34
super pomysł :)
Babeczka35 03.07.2016 07:18
Ta kalarepka musi być smaczna.
Jolcia_90 02.07.2016 23:08
tego przepisu nie znałam :) Robiłam kalafior z bułką tartą, fasolkę ale kalarepki nie.
IKrakowianka 02.07.2016 20:52
smaczne połączenie kalarepki i bułki
Maridka19 02.07.2016 20:10
Pyszności ":)
Lis 02.07.2016 17:33
Bardzo smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak