Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Klops

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
25 dag
wołowina
5 dag
białko
1
warzywa
10 dag
koperek
1 łyżeczka
olej
2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Klops

Mięso ugotować razem z warzywami a potem przepuścić je przez maszynkę. Dodać koperek i sól. W międzyczasie ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Z białka ubij pianę i podziel ją na równo. Jedną część dodaj do mięsa drugą do kartofli. Ziemniaki wymieszaj z olejem i pianą. Połóż na folię wysmarowaną olejem i wysypaną bułką tartą. Następnie wyciąć prostokąt a na środek wyłożyć mięso. Uformować klops. Piec ok. 30 minut w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 04.05.2012 09:56
Super!.
szajba2 30.12.2011 17:38
no i klops
Barbara55 05.12.2011 15:42
może być
Mariolka1 28.02.2011 22:17
pyszności
aginaa 23.09.2010 12:10
mniam:)
aginaa 23.09.2010 12:10
mnaim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak