SZPINAKOWE PLACUSZKI

SZPINAKOWE PLACUSZKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    2 garscie
  • nasiona chia

    1 łyzeczka
  • jajko

    1 szt
  • mąka ryżowa

    80 g
  • soda oczyszczona

    1 szczypta
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • oliwa z oliwek

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Umyty szpinak miksujemy razem z namoczonymi wcześniej w 5 łyżkach wody nasionami chia.

Dodajemy jajko, mąkę przesianą z odrobiną soli, pieprzu i sody, wlewamy oliwę, dodajemy posiekany czosnek – mieszamy.

Smażymy na nieprzywierającej patelni na odrobinie oliwy po ok. 2-3 minuty z każdej strony,

Podajemy z przesmażonymi i posiekanymi borowikami ze szczyptą soli oraz świeżą rukolą.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Urszula Świeca

25.06.2016 22:04
Ciekawy pomysł.))

Franciszek

25.06.2016 20:10
dobry pomysł

halina17

25.06.2016 14:59
Pyszne placki

w mojej kuchni

25.06.2016 06:59
same pyszności podano

Alex_M

24.06.2016 21:43
dobre placki

Stenka

24.06.2016 20:50
fajny przepis

Jolcia_90

24.06.2016 19:58
wyglądają ciekawie :)

ilka01

24.06.2016 18:55
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat