Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody kokosowe najeżone bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 200 g
mleko 3,2% 100 ml
biała czekolada 100 g
orzeszki ziemne 25 g
pistacje 30 g
migdały 30 g
wiórki kokosowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lody kokosowe najeżone bakaliami

Śmietanę podgrzewamy w rondelku z białą czekoladą do momentu rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do wystygnięcia. Bakalie mielimy drobno. Zmielone bakalie łączymy z masą śmietanowo-czekoladową, dodajemy mleko i wiórki kokosowe i wszystko mieszamy. Tak przygotowaną masę umieszczamy w maszynce do robienia lodów na ok.25 minut.Potem można dodatkowo je schłodzić w zamrażalniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 23.06.2016 15:06
pyszne lody;)
Renataj 22.06.2016 21:23
Apetyczne lody:)
KORAL 22.06.2016 19:57
Smaki fajne
benka 22.06.2016 16:39
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak