Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 600 g
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
rozmaryn 0,5 łyżki
przyprawa uniwersalna 0,5 łyżki
koperek 0,5 pęczka
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
śmietana 30% 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
woda
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroję na plastry. Rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą, pieprzem, rozmarynem i mieloną papryką.
Krok 1 - Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem foto
2
Na maśle podsmażam mięso razem z pokrojoną cebulą.
Krok 2 - Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem foto
3
Następnie mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). Wsypuję przyprawę warzywną i mąkę. Duszę na małym ogniu około godziny.
Krok 3 - Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem foto
4
Pieczarki kroję w plastry. Dodaję do mięsa. Koper drobno siekam i także dodaję do bitek. Duszę kolejne 15 minut. Śmietany mieszam razem z musztardą. Dodaję do mięsa. Gotuję 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Bitki podaję z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.06.2016 16:23
Taki obiadek to ja lubię
gosia56 21.06.2016 08:53
smaczne danie;)
berys18 21.06.2016 08:44
bardzo dobre bitki
IKrakowianka 20.06.2016 23:26
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak