Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona makrela

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 2 szt filet
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
cebula 1 szt
ketchup łagodny 8 łyżek
masło 1 łyżeczka
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona makrela

Makrelę ułożyć na blaszce, oprószyć przyprawą i skropić sokiem z cytryny.
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, wymieszać z ketchupem i posmarować rybę.
Piec około 20 minut pod przykryciem w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 17.06.2016 14:36
Musi być pyszna.
dodi 17.06.2016 12:39
uwielbiam takie
Aleksandra/Olcia 17.06.2016 10:04
mniam mniam
agnieszka214 17.06.2016 08:42
Lubię takie rybki
jagoda5913 17.06.2016 07:10
Pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak