Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet czereśniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kajzerka 9 szt
czereśnie 35 dkg
jajko 4 sztuki
cukier puder 1 szkl
mleko 1.1/2 szkl
masło 15 dkg
sok z cytryny 1 szt
skórka z cytryny 1 szt
sól szczypta

Porada

Suflet podawać z bitą śmietaną

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet czereśniami

Kroki postępowania

1
Z bułek odkroić skórkę , a miąższ namoczyć w mleku.
Krok 1 - Suflet czereśniami foto
2


Miękisz przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Krok 2 - Suflet czereśniami foto
3
Czereśnie umyć, osączyć, usunąć ogonki i pestki.
Krok 3 - Suflet czereśniami foto
4
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając po jednym żółtku i nadal ucierać. Połączyć z miękiszem.
Krok 4 - Suflet czereśniami foto
5
Następnie dodać sok z cytryny i skórkę startą z połowy cytryny. Białek i soli ubić sztywną pianę, delikatnie połączyć
Krok 5 - Suflet czereśniami foto
6
Przygotować formę okrągłą o średnicy23cm, wysmarować tłuszczem , posypać bułką tartą i wyłożyć masę. Pic w piekarniku w 180 stopniach około 40 min. Podawać zaraz po upieczeniu.
Krok 6 - Suflet czereśniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 14.06.2016 20:45
Dzięki za miłe komentarze,))
Janina 14.06.2016 16:48
Fajny przepis;))
Babeczka35 14.06.2016 09:22
Super przepis.
Ewelina1991 14.06.2016 08:07
apetycznie wygląda
Ola1984 14.06.2016 07:55
Ale fajny przepis :) Pysznie wygląda :)
Krzysztof15 14.06.2016 06:36
pyszne ciacho
Franciszek 14.06.2016 00:49
pyszne do kawy
KORAL 13.06.2016 23:04
Świetne wykonanie :)
IKrakowianka 13.06.2016 21:49
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak