Przepis i sposób przygotowania na: pałki kurczaka w glazurze BBQ
W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, opcja pieczenia góra/dół.
Cebulkę drobno siekamy, czosnek za pomocą noża miażdżymy. W garnuszku rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy cebulkę oraz czosnek ok. 2 minut. Następnie dodajemy resztę składników: ketchup, miód, musztardę, ocet, sos Worcestershire, paprykę wędzoną oraz sambal oelek (lub inną przyprawę pikantną). Całość gotujemy ok. 5-6 minut. Tak przygotowanym sosem polewamy pałki (zostawiamy 1/3 sosu)i pieczemy ok.45-50 min. w zależności od piekarnika (radzę obserwować jak zarumienione są już pałki). Po 30 minutach pieczenia, warto mięso poobracać, polać resztą sosu i ponownie włożyć do piekarnika.