Zapiekane pulpety

Zapiekane pulpety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • śmietana 18 proc

    3/4 szklanki
  • musztarda rosyjska

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżeczki
  • posiekane listki tymianku

  • parmezan starty

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • papryka słodka mielona

  • masło

    1 łyżka
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • szynka wieprzowa

    40 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekane pulpety
Mięso skręcić przez maszynkę, na małym sicie.
Krok 2 - Zapiekane pulpety
Dodać do mięsa, starty na tarce czosnek, cebulę, jajko, sól, pół łyżeczki papryki, mąkę i musztardę, wymieszać.
Krok 3 - Zapiekane pulpety
Mokrymi rękoma formować małe pulpety. W garnku zagotować wodę z dodatkiem . Wrzucać po jednym pulpecie.
Gotować 15 minut.
Krok 4 - Zapiekane pulpety

Śmietanę wymieszać z jajkami, tymiankiem, papryką, doprawić solą i pieprzem.
Krok 5 - Zapiekane pulpety
Wyjąć łyżką cedzakową. Ułożyć w wysmarowanym, naczyniu do zapiekania.
Pulpety zalać, mieszanką . Posypać serem z tarta bułką, na wierzchu ułożyć wiórki masła. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

09.06.2016 18:07
Taki obiadek chętnie bym zjadla

KORAL

09.06.2016 12:04
Ciekawy przepis :))

pestka

09.06.2016 09:06
smaczny obiad

Urszula Świeca

08.06.2016 23:27
Pyszne danie.))

Justyna Jussstiii

08.06.2016 23:02
super wygląda:)

halina17

08.06.2016 22:43
Dobre danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat