Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe herbatniki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 4 łyżki
mleko 0,75 szkl
sól do smaku 1 szczypta
cukier kryształ 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe herbatniki

Wszystkie składniki zagniatamy w misce.
Następnie wykładamy na stolnice i wałkujemy na 3 mm placek.
Wykrawamy dowolne kształty ciastek .
Możemy zrobić kwadraty np radełkiem.
Układamy ciastka na posypanej mąką blaszce i pieczemy na złoty kolor 10- 12 minut w temp 220 stopni C .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 31.10.2016 10:34
Pysznie :)
Wacław 22.08.2016 11:44
pychota ,domowe najlepsze
ben-ka 27.07.2016 14:16
Jakie fajne :)
kornelcia 07.07.2016 18:26
Wyglądają smakowicie.
Alex_M 02.06.2016 21:21
uwielbiam domowe! :)
Bernadeta1 02.06.2016 18:25
szybko a zawsze domowe smaczniejsze
agnieszka214 02.06.2016 16:03
Domowe są zawsze najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak