Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa Eli

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus z kurczaka
1 sztuka
fasolka szaragowa
50 dkg
marchewka
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
seler mały
1/2 sztuki
ziemniaki
8 sztuk
koperek
1/2 pęczka
natka pietuszki
1/2 pęczka
mąka pszenna
2 łyżki
śmietana kremowa 30%
125 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
brukselka
30 mrożona

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa Eli

Korpus z kurczaka zalać 3 litrami wody,dodać kucharka do smaku i pogotować 30 minut.W mniędzy czasie obrać,umyć,pokroić w kostkę warzywa i ziemniaki.Fasolę umyć,odciąć końcówki i pokroić.Umytą i osuszoną natkę i koperek posiekać.Wyjąć korpus,ostudzić,obrać z mięska.Mięsko podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy.Dodać do wywaru warzywa,ziemniaki,fasolę,mrożoną brukselkę i gotować do miękkości.Do śmietany dodać mąkę,odrobinę soli,dokładnie wymieszać i wlać do zupy.Zagotować i zupę doprawić maggi do smaku.Zupę rozlać do talerzy i posypać zieleniną.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak