fasolka na żeberkach

fasolka na żeberkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 40 dag żeberek,

  • 4 marchewki

  • 2 pietruszki

  • liść selera

  • natka koperku

  • 0,5 kg fasoli

  • 2 łyżki śmietany 30%,

  • 2 łyżki mąki

  • Przyprawa uniwersalna kucharek-, sól,

  • ziemniaki

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żeberka umyć i zalać wodą, gotować 15 minut, wsypać młodą fasolę i drobno pokrojoną marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie i liście laurowe- gotować na wolnym ogniu , jak fasolka będzie w miarę miękka dodać pokrojone ziemniaki i nadal gotować, jak jarzyny będą miękkie rozpuścić śmietanę mąkę i odrobinę wody i wlać do zupy, zagotować , przyprawić do smaku przyprawami,, dodać pokrojoną natkę pietruszki i koperek..

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

04.02.2013 14:08
pożywna zupka

Ela15

07.08.2012 16:38
apetycznie wygląda

mdepfs

03.02.2011 14:27
jedna z moich ulubionych zup :)

gusia1000

08.01.2011 00:28
Znakomita, pożywna zupa, tylko ją robić i jeść.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat