Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście francuskim

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 5 sztuk
ciasto francuskie 1 opakowanie
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jajko 1 sztuka
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Porada

Blachę przed rozłożeniem papieru najlepiej posmarować lekko wodą, a ryby możemy używać każdej pod warunkiem, że będzie bez ości.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście francuskim

Rozwijamy ciasto francuskie i rozwałkowujemy. Rozmrożone filety z mintaja przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Filety kroimy na takie porcję jakie chcemy i układamy na cieście francuskim. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta i porcjujemy rozcinając a widelcem łącząc brzegi ciasta. Blachę smarujemy odrobiną wody i układamy papier do pieczenia a następnie wykładamy nasze poduszeczki. Lekko nacinamy z góry i smarujemy wszystkie dokładnie rozbełtanym jajkiem i ziołami prowansalskimi. Do rozgrzanego piekarnika do 200 st. C wkładamy blachę i pieczemy około 30 minut. Smaczne i łatwe w przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.05.2016 18:22
super jedzonko
krokus 20.05.2016 21:35
pyszna rybka
agnieszka214 20.05.2016 17:53
Fajnie się zapowiada taka rybka
Stenka 20.05.2016 16:19
smaczne danie
Futka 20.05.2016 13:20
Doskonała i bardzo smakowita rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak