Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
mąka 3/4 szkl
kakao 2 łyżki
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

Białka z cukrem ubić na sztywno, dodać żółtka; zmiksować. Dodać proszek do pieczenia, mąkę, kakao i ocet wymieszać delikatnie za pomocą szpatułki do połączenia składników. Wylać ciasto na blachę wysmarowaną masłem i wysypaną kakaem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 20 minut, bądź do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.05.2016 09:36
przydatny przepis
kloruś 17.05.2016 22:53
chętnie bym skosztowała!
Aneczka92 17.05.2016 21:29
Można zmniejszyć ilość ;) Ja daje różnie albo 1 szklankę albo 3/4 szklanki ;)
gosia56 17.05.2016 20:04
strasznie dużo tego cukru ;)
krokus 17.05.2016 19:37
fajny prosty przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak