Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki Romanowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 1/2 kg
likier truskawkowy 50 ml
cukier 2 łyżki
śmietana 30% 200 ml
śmietana gęsta 100 ml
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki Romanowa

Wykonanie:
Truskawki umyć, pokroić, wymieszać z cukrem i likierem, następnie wstawić do lodówki na dwie godziny. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym, dodać kwaśną śmietanę i wymieszać. Truskawki przełożyć do ozdobnych miseczek, polać sokiem w którym się moczyły truskawki i ozdobić bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.05.2016 02:30
Pyszny deser.
Wiesława1 16.05.2016 14:26
super deserek
Franciszek 16.05.2016 14:05
super deser
Motorek 16.05.2016 11:08
pyszny deser
Krzysztof15 16.05.2016 09:53
pyszny deserek
benka 16.05.2016 07:19
Przepyszne :)))
MAR3STA 15.05.2016 21:36
pyszny deser
Róża1 15.05.2016 21:22
wspaniały deserek :-)
krokus 15.05.2016 20:57
bajeczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak