Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler naciowy do słoików

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

seler naciowy 2 pęczki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
czosnek 8 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 8 szt

Składniki na zalewę

olej 1 szklanka
ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Seler naciowy do słoików

Wykonanie:
Seler umyć, pokroić i przełożyć do wyparzonych słoików. Dodać gorczycę, czosnek i listki laurowe. Następnie z podanych składników zagotować zalewę i zalać seler w słoikach. Szczelnie zamknąć i pasteryzować na bardzo małym ogniu przez 5 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JellyFruits 30.09.2016 18:36
nie jest to taka nowość bo nasza koleżanka z DS już to kilka lat temu prezentowała i wiadomo skąd inspiracja Katarzyny :-) wystarczy wpisać w wyszukiwarkę SELER NACIOWY W MARYNACIE albo SELER NACIOWY KISZONY i wszystko będzie jasne
krokus 13.05.2016 22:06
Jeszcze nie jadłam takiego i nawet nie miałam pojęcia, że seler można wrzucić do słoika
IZABELA29 13.05.2016 21:13
Dla mnie to nowosc
Renataj 13.05.2016 21:10
Dla mnie również to jakaś nowinka kulinarna:)
ben-ka 13.05.2016 19:57
Dla mnie, to coś nowego.
Aleksandra/Olcia 13.05.2016 19:41
mniam mniam
pestka 13.05.2016 19:19
ciekawa propozycja
benka 13.05.2016 19:01
Ciekawa jestem smaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak