Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z serc wieprzowych

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe
60 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek
2 łyżki
woda
0,6 litra
Czosnek suszony Prymat
1 płaska łyżeczka
Sklep Prymat
mąka
1 łyżka
olej
2 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc wieprzowych

Serca wieprzowe dobrze płuczemy i czyścimy.Zalewamy gorąca wodą i gotujemy do miękkości. Miękkie serca wyciągamy i kroimy w kostkę. Do wywaru z serc dodajemy vegete, czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Robimy zasmażkę z mąki i oleju. Rozprowadzamy w sosie. Dodajemy pokrojone serca.Gotujemy 5 minut. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 24.05.2012 13:15
smaczny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak