Gulasz z serc wieprzowych

Gulasz z serc wieprzowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca wieprzowe

    60 dag
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2 łyżki
  • woda

    0,6 litra
  • czosnek granulowany

    1 płaska łyżeczka
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca wieprzowe dobrze płuczemy i czyścimy.Zalewamy gorąca wodą i gotujemy do miękkości. Miękkie serca wyciągamy i kroimy w kostkę. Do wywaru z serc dodajemy vegete, czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Robimy zasmażkę z mąki i oleju. Rozprowadzamy w sosie. Dodajemy pokrojone serca.Gotujemy 5 minut. Podajemy z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krysia50

24.05.2012 13:15
smaczny gulasz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat