Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dkg
  • mleko

    1 szkl
  • olej

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • sól szczypta

  • jabłka

    2-3 szt
  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników wymieszać ciasto na jednolitą masę na końcu dodać pokrojone w kostkę jabłka. Smażyć na oleju, gotowe placki posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

30.03.2013 19:26
Pycha, bardzo lubię :)

ben-ka

05.08.2012 00:16
często robię racuchy bo jabłka obrodziły w tym roku:)

IZABELA29

04.08.2012 10:44
smak dzieciństwa

malaczarna23

07.02.2012 11:40
lubie

Barbara/zuza22_85

28.11.2011 17:55
bardzo lubie :)

IKrakowianka

09.03.2011 00:14
Wprost uwielbiam!

danusia19671

05.09.2010 13:31
Dodałabym sodę, albo proszek do pieczenia do ciasta, będą racuszki pulchniejsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat