Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z boczniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 250 g
jajko 4 szt
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
sól i pieprz
kiełki rzeżuchy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z boczniakami

Boczniaki płuczemy pod wodą. Kroimy w paski. Wrzucamy na rozgrzany olej. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Jajka rozkłócamy widelcem w naczyniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pokrojonego pomidora dodajemy do grzybów. Gdy nadmiar wody odparuje wylewamy jajka. Smażymy na wolnym ogniu aż wierzch omleta nam się zetnie. Podajemy posypany np. rzeżuchą.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 25.04.2016 21:28
Pysznie !!!
kuchcik89 25.04.2016 19:20
kuszą mnie te boczniaki :)
Urszula Świeca 25.04.2016 18:44
Wspaniałe danie.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak