Sałatka z kurczakiem, ryżem i kalafiorem

Sałatka z kurczakiem, ryżem i kalafiorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    1
  • kalofior ugotowany na półtwardo

    1
  • marchewka ugotowana na półtwardo

    4
  • groszek zielony

    15 dag
  • cytryna

  • szczypiorek posiekany

    łyżka
  • majonez tradycyjny

  • sól

  • piprz

  • olej

    łyżka
  • ryż

    1 torebka (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć,osuszyć, oprószyć pieprzem i solą. Ułożyć na natłuszczonej brytfannie i piec 30 min.Marchew oskrobać, umyć i pokroić na cienkie paski. Kalafior opłukać i podzielić na różyczki.Groszek przebrać i opłukać. Ryż ugotować w osolonej wodzie i odsączyć. Warzywa ugotować na półtwardo w osolonej wodzie i odsączyć na sitku. Cytrynę umyć i zetrzeć nieco skórki. Upieczone i wystudzone mięso pokroić w plasterki, wymieszać z warzywami i majonezem. Sałatkę posypać szczypiorkiem i skórką cytrynową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

30.10.2010 17:15
Próbowałam, ale ja wolę bez ryżu

buksiak12

22.09.2010 14:22
smakowita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat