Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Śmietankę przelewamy do garnuszka. Dodajemy do niej połamaną czekoladę, masło oraz cukier puder. Tak przygotowane składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej masy dodajemy likier. Płynną masę truflową odstawiamy na kilka godzin do zastygnięcia (np. na noc). Najlepiej by znajdowała się ona w naczyniu o płaskim dnie. Masa powinna być rozlana na wysokość około 1,5 cm ( by potem było łatwo wycinać serca).


Porada autora

Trufle to deser idealny na każdą okazje. Z okazji walentynek przybrały u mnie kształt serca!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Urocze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokus

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    super słodkość.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    Ładnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    dobre słodkości
  • 1
    dscf3016
    Opublikowano

    bryndzia93

    Słodkie serduszka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    urocze serduszka :-)
  • 0
    11082010017
    Opublikowano

    joannaa24

    Super pomysł ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !