Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z wędzoną makrelą, żurawiną i miętą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 gram
wędzona makrela 1 średnia sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
serek topiony kremowy 35 gram
żurawina suszona 1 garść
olej 1 łyżka
woda ok. 1/2 szklanki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mięta liście 3-4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z wędzoną makrelą, żurawiną i miętą

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Mięso z makreli oddzielamy od skóry i ości.

Obraną cebulę kroimy w grubą kostkę, lekko solimy i przesmażamy na oleju.
Krok 1 - Spaghetti z wędzoną makrelą, żurawiną i miętą foto
2
Następnie dodajemy makrelę i razem smażymy przez chwilę, po czym zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2 - Spaghetti z wędzoną makrelą, żurawiną i miętą foto
3
Kolejno dodajemy serek topiony i mieszamy, aż się rozpuści.

Na koniec wrzucamy żurawinę i posiekane listki mięty, doprawiamy do smaku i mieszamy z makaronem.
Krok 3 - Spaghetti z wędzoną makrelą, żurawiną i miętą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 10.04.2016 12:43
uwielbiam spaghetti, z rybką pycha !
2milutka 10.04.2016 11:59
smacznie wygląda
krokus 10.04.2016 10:18
bardzo ciekawy przepis
Ania321 09.04.2016 23:35
Ciekawy przepis :)
norweska20 09.04.2016 23:19
Zapowiada się smacznie
gosia1988 09.04.2016 23:01
Smaczne danie na obiad
bertpvd 09.04.2016 21:39
Pyszne spaghetti

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak