Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet bez mięsa

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 700 gramów
ziemniaki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
jajko 2 sztuki
olej 50 mililitrów
pieczarki 30 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet bez mięsa

Kroki postępowania

1

Fasolę namoczyć na minimum 12 godzin przed przygotowaniem pasztetu. Następnego dnia odcedzić, zalać ponownie wodą i ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać i również ugotować do miękkości. 

Przestudzone ziemniaki i fasolę zmielić w maszynce. 

 

Krok 1 - Pasztet bez mięsa foto
2
Cebulę, czosnek i pieczarki pokroić. Podsmażyć.
Krok 2 - Pasztet bez mięsa foto
3
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Przygotowaną masę wylać do blachy. Piec w 200 stopniach przez około 30 minut.
Krok 3 - Pasztet bez mięsa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 05.04.2016 19:21
Może być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak