Racuchy jogurtowe

Racuchy jogurtowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogort naturalny

    250 ml
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka krupczatka

    25 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • skórka otarta z cytryny

  • sól

    3 szczypty
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę , jogurt, żółtka,proszek , sól , cukier waniliowy miksujemy razem. Ubijamy pianę z białek. Do masy dodajemy skórkę z cytryny , pianę i delikatnie mieszamy.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

05.06.2013 10:28
uwielbiam racuszki,muszę spróbować z jogurtem wg Twojego przepisu

madzialena19

22.04.2012 17:12
smaczne placuszki

Krystyna33

07.12.2010 15:46
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat