Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut w kurkumowo - ziołowej marynacie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z halibuta 1 szt.
oliwa 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1,5 łyżeczki
kurkuma 0,5 łyżeczki
dressing jogurtowy

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut w kurkumowo - ziołowej marynacie

Dzisiaj lekka rybka przygotowywana na parze i marynowana wcześniej w kurkumowo - ziołowej marynacie. Rybka jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale za to zdrowa i bardzo pożywna. Smacznie polecam :)

PRZYGOTOWANIE:

Z halibuta odcinamy skórę i dzielimy go na mniejsze kawałki. W miseczce mieszamy oliwę z kurkumą i przyprawą do ryb, a następnie powstałą marynatą nacieramy kawałki ryby - odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie zawijamy filety w folię aluminiową i gotujemy je na parze przez około 10 -12 minut. Gotowego halibuta podajemy z dressingiem jogurtowym i ulubionymi dodatkami.

Życzę samczego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 29.03.2016 17:16
prosto i smacznie
Malinka 29.03.2016 14:57
Pożarłam ją oczami :) Brzmi i wygląda bardzo smakowicie!
AZgotuj 29.03.2016 14:15
uwielbiam wszelkie ryby -w takim towarzystwie przypraw smakuje pewnie wspaniale
ilka01 29.03.2016 13:09
ciekawy pomysł
Mniam 29.03.2016 11:50
Przepysznie przygotowana ryba :)
gosia56 29.03.2016 10:48
na pewno pyszna rybka;)
norweska20 29.03.2016 10:11
pyszności taka rybka :)
sezamek 28.03.2016 21:09
Smaczna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak