Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 600 g
bułka czerstwa 50 g
mleko 1/2 szkl
olej 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
jajko 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczki
natka pietruszki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klops

Kroki postępowania

1
Foremkę na keks wysmarować masłem i obsypać bułką tartą/.
Krok 1 - Klops  foto
2
Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do mięsa wraz z posiekaną natką pietruszki i jajkiem.
Krok 2 - Klops  foto
3
Szybko i dokładnie wyrobić masę.
Krok 3 - Klops  foto
4
Gotową masę przełożyć do formy i wierzch posypać bułką tartą.
Krok 4 - Klops  foto
5
Piec 45 minut w temp 180 stopni następnie wyjąć formy i piec jeszcze sam przez 15 minut.
Krok 5 - Klops  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 27.03.2016 21:20
Lubię takie mięsko.
Renata9 26.03.2016 23:29
Smaczny klops
Łukasz15 26.03.2016 23:16
Pyszne mięsko
Janina 26.03.2016 20:20
Świetne mięsko;))
Damiano
Damiano 26.03.2016 18:21
wygląda pysznie
halina17 26.03.2016 17:41
dobry : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak