Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki makowo-orzechowe
Kroki postępowania
Jajka zmiksować z olejem i mlekiem , przelać do suchych składników , dosypać cukier i dokładmie wymieszać łyżką.
Wylewać masę do 3/4 wysokości.
mąka pszenna | 220 g |
budyń | 45g nugat z czekoladą |
mak | 30 g suchy mielony |
cukier | 25 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 2 |
olej rzepakowy | 100 ml |
mleko 2% | 225 ml |
orzechy włoskie | ok.20 sztuk |
wiórki kokosowe | do podsypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: