Przepis i sposób przygotowania na: Orkiszowe bułki, czyli na kefirze i z ziarnami smaczne pieczywo
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
mąka orkiszowa | 350 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
drożdże świeże | 30 g |
jajko | 1 szt |
kefir | 1 1/2 szklanki |
cukier | 1 łyżeczka |
mąka pszenna typ 450 | 150 g |
siemię lniane | 2-3 łyżki |
słonecznik łuskany | 2-3 łyżki |
jajko | 1 szt |
siemię lniane | 1-2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: