Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 600 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
ziemniaki 3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżki
woda 600 ml
olej do smażenia

Porada

Gulasz podajemy z pieczywem, kaszą lub ryżem.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w grubą kostkę. Podobnie kroimy cebulę, papryki i ziemniaki.
Krok 1 - Gulasz węgierski foto
2
Przesmażamy cebulę z łyżeczką słodkiej papryki. Następnie dodajemy mięso i oprószamy mąką.
Krok 2 - Gulasz węgierski foto
3
Dodajemy koncentrat pomidorowy i zalewamy wodą. Gotujemy a następnie zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości.
Krok 3 - Gulasz węgierski foto
4
Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i gotujemy do momentu aż będą miękkie. Doprawiamy majerankiem i ostrą papryką.

Smacznego.
Krok 4 - Gulasz węgierski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 20.03.2016 13:15
dobre danie
ilka01 20.03.2016 12:18
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak