Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 60 dkg
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
ziemniaki 3-4 szt
pieczarki 15 dkg
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć, oczyścić i pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Krok 1 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i również zeszklić na oliwie.
Krok 2 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami foto
3
Przełożyć mięso i cebulę do garnka, zalać wodą, posolić i gotować przez około godzinę.
Krok 3 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami foto
4
W międzyczasie pokroić warzywa: marchewkę i pietruszkę w półplasterki, selera w grubszą kostkę, paprykę w paski.
Krok 4 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami foto
5
Ziemniaki pokroić w kostkę. Pieczarki obrać ze skórki, umyć i pokroić w plasterki.
Krok 5 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami foto
6
Dodać warzywa do zupy, gotować pół godziny. Na 15 minut przed końcem dodać pieczarki.
Krok 6 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami foto
7
Przyprawić zupę sporą ilością pieprzu ziołowego, świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)
Krok 7 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 19.03.2016 20:56
Smaczna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak