Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1 kg
  • woda

    1 litr
  • sól

    2 łyżki
  • koper

    2-3 łodygi
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, ułożyć ścisło, najlepiej w kamionkowym naczyniu. Pomiędzy nie włożyć koper i pokrojony ząbek czosnku. Zagotować wodę z solą, wrzącą zalać ogórki, położyć na nich talerz lub deseczkę i przycisnąć umytym kamieniem. Pozostawić na 2-3 dni. Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

19.04.2011 00:19
uwielbiam

Tika4444

05.04.2011 07:25
pyszności

Jolanta40

25.11.2010 23:31
kocham małosolniaki

Margo1

22.08.2010 17:26
Lubie, do kanapek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat