Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka nadziewane ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabło duże 2 sztuki
sok z cytryny
cukier waniliowy 1 łyżka
ryż 5 dag
rodzynki 2 dag
płatki migdałowe 2 dag
miodu wielokwiatowego 5 dag
śmietana kremówka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka nadziewane ryżem

jabłka przepołowić, usunąć gniazda nasienne.Do garnka wlać około 2 szklanki wody ,dodać sok z cytryny i cukier waniliowy.Jabłka włożyć do garnka przekrojonę stroną do góry.Obgotować około 5-10 minut na słabym ogniu.Jabłka wyjąć z garnka i ułożyć na talerzu ,pokrojoną stroną do góry.W wodzie po ugotowanych jabłkach ugotowąc ryż , gotować około 15 minut,a następnie pozostawić jeszcz na 5 minut po wyłączeniu kuchenki, by ryż wchłonął wodę,dodać rodzynki,miód,płatki migdałowe,śmietanę ubić na sztywno wymieszać delikatne z ryżem. Jabłka napełniąć masą ryżową i posypać cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 16.11.2012 20:42
muszą byc pyszne;)
adam1f 12.05.2011 00:13
pycha
Ewa111 26.01.2011 11:34
bardzo pyszny deser,aż czuję ten aromat jabłek i cynamonu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak