Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPECIKI Z PURE ZIEMNIACZANYM, SOSEM POMIDOROWYM,Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso i dodatki

mięso mielone wieprzowe 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyźeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat szczypta
sól do smaku szczypta
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

sałatka

kapusta pekińska 1 sztuka
pomidory na surowo 4 sztuki
oscypek 2 sztuki
mozzarella w kulce 100 gramów
ogórek kiszony 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
sól i pieprz szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PULPECIKI Z PURE ZIEMNIACZANYM, SOSEM POMIDOROWYM,Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Kroki postępowania

1
Mięso-
1. Najpierw dodajemy mięso ,jajka i przyprawy i bułkę tatrą i to mieszamy.
Krok 1 - PULPECIKI Z PURE ZIEMNIACZANYM,  SOSEM POMIDOROWYM,Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  foto
2
Potem pulpety wrzucamy do wywaru z kostki wołowej
Krok 2 - PULPECIKI Z PURE ZIEMNIACZANYM,  SOSEM POMIDOROWYM,Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  foto
3
Sos.
1. Dodajemy czerwoną cebulkę i ją podsmaźamy a później dodajemy paste pomidorową i dodajemy przyprawy dowolne.Gotujemy przez 20 minut
Krok 3 - PULPECIKI Z PURE ZIEMNIACZANYM,  SOSEM POMIDOROWYM,Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak