Filet z kurczaka po meksykańsku

Filet z kurczaka po meksykańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 sztuka
  • cebule

    2 sztuki
  • pasta curry

    1 łyżka , zielonej
  • przyprawa curry

    1 łyżeczka
  • chili Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier brązowy

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

  • mleko kokosowe

    400 ml
  • warzywa mrożone

    400 g po meksykańsku
  • natka pietruszki

    4 łyżki posiekanej
  • ryż ugotowany

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet z kurczaka po meksykańsku
Pierś oczyszczamy , myjemy , kroimy w kostkę. Cebule obieramy , kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy olej. Przekładamy pierś z cebulą , doprawiamy pastą curry , curry w proszku , chili , solą i pieprzem. Smażymy na rumiano.
Krok 2 - Filet z kurczaka po meksykańsku
Mięso zalewamy mleczkiem kokosowym , mieszamy , chwilę dusimy.







Krok 3 - Filet z kurczaka po meksykańsku
Dodajemy warzywa , dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw i powstania gęstego sosu.
Krok 4 - Filet z kurczaka po meksykańsku
Wsypujemy natkę pietruszki. Danie podajemy z ryżem.
SzczyptaChili
Warto czasem sięgnąć po mrożonki , można wyczarować z nich pyszne , szybkie w przygotowaniu danie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

VioletoweKucharzenie

08.02.2016 09:30
taki obiadek to bym zjadła :-)

Konczi

08.02.2016 07:51
pyszne danie!

olkaaa

08.02.2016 07:22
brzmi ciekawie

jagoda5913

08.02.2016 00:30
fajny przepis

joannaa24

07.02.2016 21:55
Bardzo dobre danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat