Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany cebulkami i parmezanem :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebulka marynowana 0,5 słoika
parmezan starty 0,5 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1\4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\4 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany cebulkami i parmezanem :)

Kroki postępowania

1
Schab nacinamy wzdłuż - tak aby powstałą nam tzw.,. książka . Każdą część rozklepujemy i obsypujemy przyprawami : ziołami prowansalskimi, pieprzem , czosnkiem , solą
Krok 1 - Schab nadziewany cebulkami i parmezanem :) foto
2
Następnie nakładamy cebulki marynowane oraz umieszczamy potarty parmezan.
Krok 2 - Schab nadziewany cebulkami i parmezanem :) foto
3
Schab spinamy wykałaczkami- dodatkowo obsypujemy ziołami prowansalskimi po górze. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 3 - Schab nadziewany cebulkami i parmezanem :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dom-agi 01.02.2016 10:35
Uwielbiam takie mięska!
Motorek 01.02.2016 10:34
wygląda na smaczne mięsko
RenataZ-et 01.02.2016 09:22
smaczne mięsko
Łukasz15 31.01.2016 22:46
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak