Pyszna kapustka

Pyszna kapustka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty

    1 główka
  • pieczarek

    60-70 dag
  • cienkiej kiełbasy

    40 dag
  • suszonych grzybków

    4 szt
  • liścia laurowego

    1 szt
  • cebuli

    1 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • koncentratu pomidorowego

    2-3 łyżeczki
  • mąki

    1-2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić kapustę z wierzchnich liści, poszatkować. Żeberka podzielić na mniejsze kawałki i razem z kapustą włożyć do garnka. Zalać wodą , dodać liść laurowy i gotować. Suszone grzybki wypłukać w ciepłej wodzie, posolić. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę podsmażyć, oprószyć mąką, wymieszać i dodać do kapusty. Wyjąć kilka żeberek, obrać i wrzucić mięso do garnka. Dodać koncentrat. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania wyjąć liście laurowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasiurek

13.10.2010 08:47
o tak. rzeczywiście pyszna ta kapustka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat