Papryka Eli z farszem rybnym

Papryka Eli z farszem rybnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki większe

    8 sztuk
  • karmazyn filet

    4 sztuki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    do panierowania
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    200 g
  • mąka pszenna do zagęszczenia

    2 łyżki
  • papryka zielona

    5 sztuk
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    5 sztuk
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z umytych,osuszonych papryk odciąć góry z szypułkami i wyjąć nasiona.Odcięte góry papryk oczyścić z szypułek i pokroić w kostkę.Zrobić marynatę z sosu sojowego,oleju,soku z cytryny,czosnku granulowanego i pieprzu.Umyte,osuszone i pokrojone na 2-3 części filety posmarować marynatą i włożyć do lodówki na godzinę.Obrane ziemniaki obgotować przez 8 minut,ostudzić i potrzeć na tarce z dużymi oczkami.Cebulę posiekać,podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić.Rybę wyjąć z lodówki,oprószyć mąką,usmażyć na rozgrzanym oleju,ostudzić i rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki.Natkę pietruszki posiekać Do potartych ziemniaków dodać rybę,natkę,pokrojoną paprykę,przesmażoną cebulę,sól,pieprz i dokładnie wymieszać.Nadziewać papryki,ułożyć pionowo w dużym garnku,wlać trochę oleju i chwilę smażyć.Koncentrat pomidorowy wymieszać z litrem wody,dodać sól,paprykę słodką w proszku.czosnek granulowany,paprykę ostrą do smaku i zalać papryki.Dusić do miękkości papryki.Papryki wyjąć z sosu.Mąkę wymieszać z wodą wlać do sosu,zagotować i doprawić maggi.Podawać papryki polane sosem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka189

04.04.2011 11:31
ciekawy pomysł

Sarenka

10.03.2011 20:56
Apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat