Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta paprykowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kilogramy
papryczka chili 1 sztuka
przecier pomidorowy 3 łyżki
ocet 40 ml
sól 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 4 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
woda do podlania

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta paprykowa

Papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę(im drobniejsza tym szybciej papryka się ugotuje).
Do garnka wlewamy podaną ilość wody i wsypujemy przygotowaną wcześniej paprykę. Gotujemy przez około 25 minut.
Całość po ugotowaniu blendujemy.
Sos gotujemy przez taki czas by zrobił się gęsty jak pasta.
Na koniec dodajemy ocet i przyprawy. Po zagotowaniu przekładamy do słoiczków , szczelnie zakręcamy ipasteryzujemy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 24.01.2016 09:19
No, no fajny a do czego używasz takiego przecieru?:)
misia53 23.01.2016 23:15
przydatny, fajny przepis
Anna169Hosz 23.01.2016 20:11
Ciekawy przepis.
Renataj 23.01.2016 19:36
Fajny pomysł - pyszna do zapiekanek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak